Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 10 Travanj 2019 10:06

NK SOLIN: Modre čekaju kvalifikacije uz Jadro

NK SOLIN: Modre čekaju kvalifikacije uz Jadro Bors Pavić i Dalibor Filipović (Foto: J. Teklić)

Sve je manje prostora za popravak štete

Moramo dobiti sve domaće utakmice, Sesvetew, BSK, Lučko i Dugopolje. Uz ovakav pristup i igru možemo – kaže trener Boris Pavić

Nogometni drugoligaš Solin je u Varaždinu (2:1), šestoj utakmici nastavka prvenstva, osjetio prvu gorčinu poraza pod vodstvom trenera Borisa Pavića, što ih je ostavilo na posljednjeg mjesta na kojem su i zimovali. Sedam novih bodova, ukupno 18 na kontu, Solinjanima nije pomoglo da se pomaknu s posljednjeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici nakon 19. kola, pretposljednji BSK iz Bijelog Brda ima bod više!
Startali su pobjedom u prvoj utakmici nastavka protiv Međimurja uz Jadro (1:0), nakon toga uslijedio je niz od četiri neodlučna rezultata, na Poljudu protiv Hajduka II (1:1), u Solinu sa Hrv. Dragovoljcem (0:0) i na gostovanju kod Kustošije (0:0), te sa prvoplasiranim Šibenikom da domaćem terenu (1:1). U Varaždinu nisu uspjeli iznenaditi favorite, premda su imali prilika i poslije poravnanja na 1:1.
U šest utakmica drugog dijela prvenstva Solinjani imaju gol razliku, 4:4. Teško primaju pogotke ali ih teško i postižu, a četiri postignuta pogotka je zaista mršava statistika za šest utakmica, ali zato treba pohvaliti obranu na čelu s mladim vratarom Ivanom Jelićem, koja je samo četiri puta kapitulirala, i to dva puta u posljednjoj utakmici protiv Varaždina.

- Vrag je odnio šalu. Poraz u Varaždinu možda nismo zaslužili ali on je došao. Znači slijedeća utakmica protiv Sesveta u Solinu je najvažnija do sada, za nas je kvalifikacijska i moramo je dobiti. Nadam se da nas imperativ pobjede neće poremetiti. U Varaždinu nas je koštalo par gluposti, a presudila je individualna kvaliteta. Djelovali smo odlično naročito u prvom dijelu, no presudio je iskusni Benko, i nakon što je Šimunac poravnao imali smo prilika. No, nismo imali vjetar u leđa i bodova nema, a ponovno je presudio individualna kvaliteta – rekao je trener Boris Pavić, usredotočen na kako pobjeći sa posljednjeg mjesta na ljestvici:
- Moramo se resetirati, okrenuti stranicu i pojačati efikasnost, jer moramo dobiti sve domaće utakmice, Sesvete, BSK, Lučko i Dugopolje. Uz ovakvu igru i pristup možemo, ali i vani moramo nešto napraviti, jer je teško doći do stopostotnog učinka na domaćem terenu, a to pokazuju rezultati cijele lige. Kartoniranih nema, znači na raspolaganju su svi igrači i moramo se spremiti u svim segmentima, jer je sve manje popravnih ispita. Možemo i moramo u godini kada Solin slavi 100-tu obljetnicu djelovanja – zaključio je trener Boris Pavić.
Ljestvica 2.HNL, nakon 19. kola: 1. Šibenik 36, 2. Varaždin 35, 3. Osijek II 31, 4. GNK Dinamo II 30(-1), 5. Sesvete 28, 6. HNK Hajduk II 27, 7. Dugopolje 26(-1), 8. Lučko 24, 9. Zadar 24, 10. Kustošija 23, 11. Hrvatski Dragovoljac 20, 12. Međimurje 20, 13. BSK 19, 14. Solin 18.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 474 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr