Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 04 Lipanj 2019 12:20

ATLETIKA (Maraton): Solinjanin Jakov Teklić nakon istrčanog maratona u Londonu

Dobio medalja za istrčanih šest svjetskih maratona „WORLD MARATHON MAJORS“jakov teklic maraton

U sedamdesetoj godini želim biti prvi u svojoj kategoriji na svijetu

Hrvatski maratonac Solinjanin Jakov Teklić, rođen 1951. godine, član splitskog MK Marjan, istrčao je 28. travnja 2019. maraton u Londonu, u konkurenciji preko 65 godina. Nakon toga je na njegovu kućnu adresu pristiglo je toliko priželjkivano službeno priznanje i medalja za istrčanih šest svjetskih maratona „WORLD MARATHON MAJORS“, s potpisom Judee Kakosa glavnog menadžera Svjetske amaterske atletike.

- Bio je to poseban dan za mene jer sam uspio istrčati i šesti Major London Marathon a ujedno sam zaokružio i TOP 10 Svjetskih Maratona, a već sam odradio sve Kontinente pa mi je ostalo još nešto sitno da zaokružim 50 najatraktivnijih Svjetskih Maratona po izboru Svjetskih maratonaca. A to su Boston, Tokyo, London, Chicago, New York City, te Berlin kojeg sam istrčao čak 10 puta. Do sada sam istrčao 72 svjetska maratona, a neke više puta, plus bezbroj polu maratona, ukupno oko 700 utrka. U Australiji sam istrčao Sidney, a u Africi Marrakech u Maroku – počeo je priču Jakov, te je naglasio:

- Tri puta mi je London propadao, a nedostaje mi za puni svjetski Top 10 i za šest najjačih maratona. Iz moje kategorije jedini u Europi ganjam svjetske maratone. Verificirano je samo pet Hrvata, koji su istrčali spomenutih šest maratona. Sad nam je limit šest sati a ja istrčim prije četiri i pol sata. Nema opuštanja, spremam se za Plitvice i Hvar, te u listopadu slapovi Niagare, a u međuvremenu čekam odgovore iz Berlina i Budimpešte. Cilj mi je istrčati 50 najatraktivnijih maratona Svijeta i nadam se da ću uspjeti. Naravno ovisi o zdravlju, a dakako i o financijskim potporama odnosno sponzorima. Na većini svjetskih maratona jedini sam predstavnik iz Hrvatske, siguran sam za Rio de Janeiro i Honolulu. U sedamdesetoj godini želim biti prvi u svojoj kategoriji na svijetu – s osmijehom je rekao Jakov Teklić.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1947 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr