Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Nedjelja, 16 Lipanj 2019 18:09

NOGOMETNI KLUB SOLIN: Završeno natjecanje 2.HNL, sezona 2018./2019.

NOGOMETNI KLUB SOLIN: Završeno natjecanje 2.HNL, sezona 2018./2019. Struka Višić, Pavić i Filipović

Pobjeda protiv Dugopolja donijela deseto mjesto

U susjedskom derbiju Solinjanima pripala završnica. Oba trenera, Pavić i Balajić ispunili klupske ciljeve!

U subotu, 25. svibnja 2019., u posljednjem kolu 2.HNL odigran je uvijek zanimljiv susjedski derbi uz Jadro između Solina i Dugopolja, u kojem su bodovi odlučivali o ostanku u ligi i boljem plasmanu.
U posljednjoj utakmici drugoligaške sezone Solinjanima za matematički siguran ostanak u ligi bio je potreban minimalno jedan bod, bez obzira na rezultate utakmica izravnih suparnika u Bijelom Brdu, Čakovcu i Lučkom, dok su Dugopoljci željeli zadržati minimalno treće mjesto. Momčad Borisa Pavića u samoj završnici utakmice nije dopustila bilo kakvu kombinaciju scenarija, uzela je sva tri boda, te sezonu zaključila na desetom mjestu. Jedini pogodak vrijedan tri zlatna boda postigao je joker s pričuvne klupa Ivan Grubišić u 82. minuti, bio je to njegov drugi pogodak ove sezone, jer je ove sezone imao problema s oporavkom nakon ozljeda.

Momčad Stipe Balajića nije uspjela sačuvati treće mjesto, jer su mladi Osječani pobijedili u Sigetu, a nisu uspjeli sačuvati bod, koji bi im osigura korak ispred Hajduka II. Premda su bolji u međusobnim ogledima od Splićana, no za konačan redoslijed, od kojem ne ovisi ulazak u viši rang ili gubitak statusa, plasman ovisi o gol razlici!
Nakon susjedskog derbija i ogleda dvaju trenera iz alkarskog podneblja ponikli u sinjskom Junaku, Boris Pavić je bio zadovoljniji od Stipe Balajića, zaključiti je po njihovim izjavama. Premda bi obojica trebali biti zadovoljni, jer su ispunjeni klupski ciljevi. Pavić jer je njegova momčad zauzela deseto mjesto, što je u konačnici vrlo dobro, ako se zna da je momčad preuzeo u zimskoj stanci na posljednjem mjestu sa 11 bodova, a danas na kontu imaju 28. A Balajić, jer je njegova momčad po uspješnosti ovog proljeća odmah iza Varaždina, novog prvoligaša.
- Utakmicu kući ovog proljeća nismo izgubili, a pobijediti dobro Dugopolje je veliki uspjeh, naročito kad ti gori pod nogama. Od početka drugog dijela vjerovao sam u ostvarenje cilja a to je ostanak u ligi, u godini kada Solin slavi stotu obljetnicu utemeljenja. Sve čestitke igračima i publici, koja je imala strpljenja u vjere u nas – rekao solinski strateg Boris Pavić.

Dugopoljski strateg također Sinjanin Stipe Balajić, nije zadovoljan prokockanim u samoj završnici utakmici:
- Prvo moram iskazati zadovoljstvo ostvarenim ovog proljeća, od kada sam preuzeo momčad Dugopolja. Nezadovoljan sam, jer smo trebali ostati neporaženi u Solinu, i oplemeniti uspješan niz još boljim plasmanom. Već kad nismo realizirali nekoliko izglednih prilika trebali smo biti koncentrirani do kraja i ne primiti pogodak u posljednjim minutama. Zasigurno su gledatelji vidjeli dobru utakmicu, bilo je udaraca i obrana mladih vratara. No, što je tu je, treba biti zadovoljan plasmanom, jer je u startu bio plan siguran ostanak i afirmacija mlađih igrača.

Poredak 2.HNL, na kraju sezone: 1. Varaždin 51, 2. Šibenik 46, 3. Osijek II 44, 4. HNK Hajduk II 43. 5. Dugopolje 43, 6. Sesvete 40, 7. GNK Dinamo II 37, 8. Zadar 34, 9. BSK Bijelo Brdo 28, 10. Solin 28, 11. Kustošija 25, 12. Hrvatski Dragovoljac 27, 13. Međimurje 27, 14. Lučko 24.

Novi prvoligaš je Varaždin, a Šibenčani nisu uspjeli u kvalifikacijama protiv prvoligaša Istre. Ligu napušta Lučko iz Zagreba, te Zadar jer nije dobio licencu za 2.HNL! Slijedeće sezone 2.HNL će imati 16 licenciranih kluba, a novi članovi su Cibalia, Dubrava, Orijent i Croatia uz Zmijavaca.

Miro Podrug /SN/

 

 

Pročitano 372 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr