Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Nedjelja, 16 Lipanj 2019 18:27

PIKADO: Solinjani sve jače drmaju pikado scenom Hrvatske

PIKADO: Solinjani sve jače drmaju pikado scenom Hrvatske Pikadisti solinskoga Apola

Solinski pikado se etablira kao buduća oaza pikada.

Igrači Pikada iz Solina sve jače drmaju pikado scenom Hrvatske. Najfriškiji je rezultat drugo mjesto u Kupu Hrvatske odakle su se momci solinske ekipe Apollo vratili iz Sesveta sa srebrnim odličjem. Ekipu Apolla na kupu su predstavljali: Vice Boban, Zvonimir Sesartić, Alihajder Hadžipašić, Ivan Bilela i Mladen Carić, uz potporu predsjednika kluba Milana Žižića.

Ovo je, ističu, do sada jedan od najvećih uspjeha solinskih igrača pikada na natjecanju državne razine.
Koncem travnja u Solin je stiglo još nekoliko medalja s državnog prvenstva, jer je u B kategoriji Sprint bio prvi, a As je osvojio drugo mjesto, dok je u C kategoriji ekipa Apolla 3 bila srebrena. Ovim rezultatom u B ligi već treću godinu u Solin stiže zlato s PH, ponosni su na to solinski sportaši.

Medaljama se mogu podičiti i Solinjanke. Tako je u klasičnom pikadu ženska ekipa Pikado kluba Solin na PH u Sesvetama bila brončana, dok se njihova članica Melita Bubić u pojedinačnoj konkurenciji okitila srebrom.
Treba spomenuti i rezultate muških ekipa sa županijskih natjecanja. Ekipa Apolla je u A kategoriji sa županijskog prvenstva, kao i županijskog kupa u svoje vitrine donijela bronce. Ekipa Sprinta je bila prvak županije u B kategoriji, dok je As bio drugi, a Apollo 3 je pobjednik u C kategoriji.
- Idemo naprijed – poručuju solinski pikadisti, koji zbog svojih rezultata otputovali na EP u Caorle u Italiji, blizu Venecije, gdje će braniti boje Hrvatske i Grada Solina.

M.P./M.G. (Solinska kronika)

----------------------------------------------------

Friške vijesti iz Italije pikado

SPRINT POKORIO DRUGU KATEGORIJU

Solinski pikado se etablira kao buduća oaza pikada. Uz nekoliko uspješnih klubova sa solinskog područja posebnu pozornost na sebe već duže vrijeme privlače mornarske majice u kojima nastupaju dečki iz PK Sprinta. Njihov ovogodišnji uspjeh započeo je osvajanjem županijske lige, nastavio se osvajanjem krune državnog prvaka a završio na osvajanju Eurokupa za drugu kategoriju.

- Pikado klub "SPRINT" koji se natječe u ligi "B" ove sezone uspio je osvojiti svoju županijsku ligu, i onda obranio naslov od lani na prvenstvu Hrvatske sada je kao šlag na kraju sezone došla i europska kruna!
“Velike zasluge idu igračima i vodstvu kluba koji su kao klapa i prijatelji uspili to i ostvariti. S obzirom da je to ekipa koja igra tek od 2015. Skupa, uspjeh je veličanstven! -
"Iduću sezonu u A ligi isto tako želimo ostvariti zapažene rezultate", najnoviji uspjeh Sprinta prokomentirao je kapetan Jure Muslin.

Pažljivim kroničarima pikada sigurno nije promakao podatak da su oni outfitom zapravo kopirali susjede iz Posejdona 2. Spomenimo i njihovu postavu: Muslim, Domazet, Jelavić-Šako, Mrše, Glavinić, Odžak, Grubišić.

Izvor: www.hps-dart.hr 

 

Pročitano 754 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr