Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 26 Lipanj 2019 07:16

RK SOLIN: Braća Smoljo, Marko, Jure i Luka čine okosnicu prvoligaša Solina

RK SOLIN: Braća Smoljo, Marko, Jure i Luka čine okosnicu prvoligaša Solina Braća Smoljo

Kadetski reprezentativac Luka Smoljo interesantan i premijer ligašima

Prijelazni rok još nije počeo, želim studirati i napredovati u rukometu, znači pod takvim uvjetima ostajem ili idem – kaže Luka.

 Sa zvukom sirene rukometaši Solina su zasluženo proslavili ostanak u društvu rukometnih prvoligaša, a na Upravi kluba na čelu s Davorom Ćićerićem i struci s Jakšom Bužančićem je da već sada započmu pripreme za narednu rukometnu sezonu. U toj posljednjoj prvenstvenoj utakmici Solinjani su prednost održavali zahvaljujući osamnaestogodišnjem Luki Smolji, koji je bio nerješiva enigma za obranu HD-a.

Braća Smoljo, Marko (28), Jure (26) i Luka (18) čine okosnicu solinskoga prvoligaša. Zasigurno najmlađi Luka, je ove sezone pokazao raskošnost svog talenta u ulozi srednjeg vanjskog igrača. Trener Bužančić povjerio mu je punu minutažu, a on mu je uzvratio na najbolji mogući način igrom i pogocima, treći je klupski strijelac, iza brata Jure i Marina Ćićerića. Njegov potencijalni talent, koji potvrđuje u posljednje dvije sezone u seniorskoj momčadi nije ostao nezapažen, stigao mu je poziv od Siniše Markote izbornika hrvatske kadetske selekcije na okupljanje u Ivanić Gradu. A interes je pokazalo i nekoliko hrvatskih prvoligaša.

No, Luka ostaje u matičnom Solinu, u kojem je od svoje sedme godine! Zašto?
- Odlučio sam za sada ostati u Solinu isključivo zbog fakultetskih obveza. Završio sam matematičku gimnaziju, s prosjekom ocjena 4,8 i nastavljam studirati računalstvo na FESB-u u Splitu – rekao je Luka.

Što znači, u obzir dolazi prvoligaš u blizini grada s planiranim studiranjem. Prijelazni rok još nije započeo, stoga je teško kazati - Luka ostaje u Solinu!
- Rukomet igram preko 10 godina i to s guštom, ništa mi nije teško. Dobra smo klapa u Solinu. Ove sezone ostali smo u ligi u samoj završnici, ali slijedeće moramo se osnažiti da ne strepimo do zadnje utakmice. Obitelj mi je velika podrška, a svi smo u rukometu, sva tri brata, a posebno „ćaća“ Miro koji je također član kluba, a majka Marija i rođaci su potpora s tribina. Točno je prijelazni rok još nije počeo, želim studirati i napredovati u rukometu, znači pod takvim uvjetima ostajem ili idem. Nadasve veseli me, jer su trener Bužančić i izbornik Markota zadovoljni mojim igrama. Njihovom povjerenju uzvratiti ću radom i još boljim igrama – poručuje Luka Smoljo, iz Solina u kojem su ponikli i igrali mnogi hrvatski reprezentativci, Peribionio, Boban, Vukić, Metličić, Uvodić, Ivić, Božić-Pavletić,…

Miro Podrug 

 

 

Pročitano 356 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr