Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 26 Lipanj 2019 10:16

HNK SLOGA: Završeni turniri dječaka „Kup Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2019.“

HNK SLOGA: Završeni turniri dječaka „Kup Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2019.“ NK Solin, dječaci U9 (Foto: Miro Podrug)

 

Dječacima Solina oba Kupa

MRAVINCE – Završeno je deveto izdanje Kupa Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2019. Na turniru za uzraste U9 i U11, sudjelovali su Split, Solin, Omladinac, Uskok, Adriatic, Jadran (KS), GOŠK (KG), Croatia (Z), Elektroprijenos, Spinut, Trogir, Čaporice, Junak, Dalmatinac, Sjever, Union i domaćin Sloga, ukupno 28 sastava. U obje kategorije najveći pehar osvojili su dječaci drugoligaša Solina, koji su preuzeli primat splitskom Adriaticu pobijedivši ih u oba finala. Kup Sv. Ivana Krstitelja u Mravincima prošao je ove godine u potpunoj dominaciji dječaka NK Solin, u obje kategorija turnira slavili su dječaci škole nogometa "Tonći Boban - Bebi".
Turnir se održavao tri dana na užitak mnoštva roditelja i djece koji su uživali u malom mjestu Mravince ponad Solina. Navijanja, suza, radosnih skokova i usklika nije nedostajalo. Sve u svemu, pravi nogometni spektakl, jer nogomet nije samo za dječake, naime, u pojedinim klubovima za svoje uzraste nastupale su i djevojčice.

U9: Solin u finalu dobio Adriatic

Dječaci Solina 2010. godište, pod vodstvom trenera Ivana Milkovića, nakon osvajanja prvenstva U-9 lige svoju kvalitetu potvrdili su osvajanjem turnira. Slavili su u finalu protiv Adriatica sa uvjerljivih 3:0, a strijelci su bili Leon Komšo (2) i Jakov Strunje.
Za Solin igrali su: Bruno Hajder, Ivan Marin, Duje Bikić, Luka Marinović, Luka Rendić, Niko Cvitanović, Luka Sablić, Antonio Živković, Mateo Buklijaš, Mateo Ćurković, Jakov Strunje, Leon Komšo.

Najboljim igračem turnira proglašen je Leon Komšo, a najboljim vratarom Bruno Hajder, obojica članovi Solina. Komšo sa šest pogodaka podijelio je sa igračem Adriatica naslov najboljeg strijelca.

REZULTATI:
Polufinale: Adriatic – Jaran (KS) 2:1, Split – Solin 1:3.
Utakmica za 3. mjesto: Jaran (KS) – Split 2:0.
FINALE: Adriatic – Solin 0:3.

U11: Solinjani penalima do drugog trofeja

Solinovi nogometaši, 2008. godište pod vodstvom Damira Bobana, osvojili su u turnir pobjedom na penale u finalu protiv splitskog Adriatica. Nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio 1:1 (strijelac Dario Miloš) a ukupan rezultat nakon penala bio je 3:2. Boje Solina branili su: Ivan Dominović, Nikola Sinovčić, Noa Žužul, Josip Pivac, Ante Vuco, Dario Miloš, Filip Martinović, Ivano Čaleta, Edi Mijić, Borna Ivanda i Lukas Rezo. Kapetan Josip Pivac proglašen je najboljim igračem turnira, a Ivan Dominović najboljim vratarom turnira.

REZULTATI:
Polufinale: Adriatic – Spinut 1:0, Split – Solin 7:8 (penali).
Za treće mjesto borba se vodila između Splićana, Split je pobijedio Spinut 2:1, a u finalu Solin je bio uspješniji na penale od Adriatica, 1:1 (2:1).

Programom dodjele nagrada je vodio Ivo Bućan. Pehare i medalje uručili su gradonačelnik i dogradonačelnik Solina Dalibor Ninčević i Tihomir Bečko, predsjednik Sloge dr. Zdravko Perko i povjerenik za sudace Andrija Čaljkušić, a pojedinačne nagrade uručili su golgeter Ivan Marović, veteran Hajduka Frane Bućan i član IO Vicko Bućan. Izvrstan nogometni turnir još jednom je pokazao dobru organizaciju Mravinčana a prodefiliralo je oko tisuću sudionika i njihove rodbine, struke i znatiželjnika. Želja svih okupljenih na mravinačkoj Glavici je da se ovakav susret ponovno organizira, jer dječjoj radosti i veselju prilikom podijele odličja nije bilo kraja a bilo je i suza. Sve čestitke organizatorima na čelu s predsjednikom organizacijskog odbora dr. Zdravkom Perkom i direktorom turnira Vickom Bućanom.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 671 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr