Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 18 Srpanj 2019 06:15

NK SOLIN: Velika smjena na vratima drugoligaša s Jadra

NK SOLIN: Velika smjena na vratima drugoligaša s Jadra Milaković, Višić, Ninčević, Topić i Pavić (Foto: M. Podrug)

Otišli Jelić i Guć, vratili se Topić, Milaković i Ninčević

Uoči početka ovogodišnjih ljetnih priprema nogometnog drugoligaša Solina zbog inih razloga napustila su obojica vratara, Antonio Guć i Ivan Jelić, koji službeno još nišu registrirani za nove klubove. Treneru Borisu Paviću će i ove sezone pomagati Hrvoje Višić, koji će vježbati vratare, dok je mladi Ivan Bilonić, donedavni napadač Solina, zadužen za kondicijske pripreme. 

Umjesto Guća i Jelića, od prvog dana priprema uključeni su povratnici iskusni Ante Topić (29) iz trećeligaša Biograda i mladi prošlogodišnji junior Solina Robert Milaković (18), koji se prošle sezone kalio u županijskom ligašu Jadranu iz Tućepa. Od prije nekoliko dana konkurenciju je osnažio još jedan povratnik iz splitskog Hajduka, uz slatke brige trenerima Višiću i Paviću, provjereni vratar Ivan Ninčević (20). Sva trojica vratara su izdanci solinske nogometne škola, i sva trojica se spremaju nametnuti radom i obranama za poziciju br. 1 u momčadi Solina.

Najiskusniji među njima je Ante Topić (29) povratnik iz trećeligaša Biograda, koji je nakon izbivanja iz Solina čuvao vrata Hrvatskog dragovoljca, Segeste, Zagreba, Splita i Španskog, je rekao:
- Kao mladi vratar naučio sam se boriti za mjesto u jakom konkurencijama, i ja ću ih gaziti radom, a oni neka se bore. Nema ništa lagano.

Ivan Ninčević (20), povratnik iz Hajduka II, kojemu na Poljudu ističe ugovor na ljeto 2020., gdje je došao preko Adriatica u juniore Hajduka, kaže:
- Treniram uz dopuštenje Hajduka, a do kada ću biti ustupljen Solinu još nije dogovoreno. Ne bojim se konkurencije, koja je u Hajduku jača ali je ovdje iskusnija što je i dodatni motiv.

Najmlađi među njima Robert Milaković (18), koji još ovu sezonu može braniti u kvoti starijih za juniore Solina, stoga on ima i pričuvni položaj. No, ne odriče se seniorske konkurencije.
- Puno mi je pomogla sezona kaljenja u seniorskom sastavu četvrtoligaša Jadrana. Veliko iskustvo sam stekao kao junior braneći za prvu momčad. Veseli me što moj klub Solin ozbiljno računa i na mene – rekao je Robert Milaković.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1120 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr