Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 19 Srpanj 2019 12:13

NK SOLIN: Trener Pavić na mukama, otišao i Zoungrana, a Barišić ozlijeđen

U petak bez utakmice sa Zmajem

Nama pod hitno treba desni branič, jedan iskusni stoper, tri vezna igrača, te jedan krilni napadač i još jedan centralni napadač. U suprotnome ćemo imati ogromnih problema!

Jučer je nogometnog drugoligaša Solina napustio i vezni igrač Patrice Zoungrana (24), odlazi u Zagreb, po svemu sudeći karijeru će nastaviti u Rudešu, gdje će mu trener biti nekadašnji učitelj Solina Mirko Labrović. Zoungrana nekadašnji mladi reprezentativac Burkine Faso, uz je Jadro proveo tri pol sezone, i tako se pridružio popisu od 14 igrača iz prošle sezone, koji su napustili Solin.
Trener solinskog drugoligaša Boris Pavić, je na mukama, naročito odlaskom Zoungrane, težom ozljedom mladog Marija Barišića (puknuće rebra), te ne priključivanjem u rad napadača Denija Jurića, na kojega su Solinjani računali.

- Vi ste napisali da ovog ljeta imam dosta veliku zadaću, stvoriti momčad kako se ne bi strepilo za ostanak kao prošle sezone do posljednjeg prvenstvenog kola. Ali od čega to napraviti. Ja imam četiri standardna igrača iz prošle sezone, sveukupno jedanaest seniora plus tri vratara, ukupno s pridošlicama. Ako netko misli da se sa juniorima i kadetima može ostati u zahtjevnoj drugoj ligi, vara se. S iskusnijima smo prošle sezone strepili do posljednjeg kola – rekao je trener Boris Pavić, te je naglasio:
- Nama pod hitno treba desni branič, jedan iskusni stoper, tri vezna igrača, te jedan krilni napadač i još jedan centralni napadač. U suprotnome ćemo imati ogromnih problema. Uz njih bi stasali ovi naši mladi igrači, i zadovoljavali kvotu mlađih.

Pavić nam je predočio trenutni popis igrača. Iz prošle sezone su tu: Vlatko Šimunac, Mateo Tomić, Toni Taraš, Mario Barišić, Ivan Grubišić, Mislav Pezo, Petar Čeko i oporavljeni Luka Kapetanović. Novi igrači su: Petar Botica, Šime Puljić, Petar Bašić-Šiško, Antonio Kačunko i Nikson Memaj, te vratari Ante Topić, Ivan Ninčević i Robert Milaković.

U rad su uključeni juniori i kadeti Vulikić, Laušić, Pekić, Mujan, Gulišija, Šošić, Brdar, Ožegović i Vušković.
Prisjetimo se, čak 14 igrača od prošle sezone Pavić nema na popisu zbog inih razloga, a to su: Antonio Pavlinović, Antonio Mrković, Josip Bauk, Krešimir Luetić, Duje Ninčević, Josip Tomas, Mario Ćurić, Ivan Mastelić, Dario Barada, Ivan Krajina, Deni Jurić i Patrice Zoungrana, te vratari Ivan Jelić i Antonio Guć!

Odgođena pripremna utakmice sa Zmajem iz Blata

- Odgodili smo utakmicu sa Korčulanima, jer smo zaključili da nema efekta u ovakvom stanju igrati po žegi u 15 sati. Bolje je večeras odigrati međusobno. Osim toga nedostajati će nam i Bašić Šiško, koji zajedno sa našim kondicijskim trenerom Bilonićem ide u Madrid, na EP Kinezioloških fakulteta. Želimo ubuduće samo pojačanja na određenim pozicijama, jer nadarenih i potencijala Solin ima u svom pogonu. Nekolicini na probama smo se zahvaliti. Do srijede, 24. srpnja, trebali bi imati kostur momčadi, jer tada odlazimo na mini pripreme u Vrbovec, gdje ćemo sa istoimenim klubom odigrati dvije utakmice – rekao je trener Boris Pavić.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 984 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr