Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 06 Kolovoz 2019 11:59

NK SOLIN: Trener Boris Pavić vedrijeg lica nastavlja pripreme

Potpisali Mornar, Repić i mladi Barać

Nakon povratka s mini priprema iz Vrbovca i jednodnevnog odmora trener Boris Pavić ima na raspolaganju sve igrače, jer su se priključili oporavljeni Mateo Tomić, Mario Barišić i Duje Ninčević, te Šime Puljić i kondicijski trener Ivan Bilonić, koji su bili na turniru u Madridu, u sastavu Kineziološkog fakulteta iz Splita.

Od zadnjeg dana prijelaznog roka je i službeno popis igrača trenera Borisa Pavića jači za trojicu novih, braniča Marija Mornara (29), napadača Antonia Repića(28) i napadača Matea Baraća (19). Mornar je prošlu sezonu branio boje slovenskog drugoligaša Radomlja, a prije toga je igrao za Mosor, Gabelu, Sesvete, Zvijezdu (BiH), Travnik, Junak, Vereinslos, te će osnažiti konkurenciju u zadnjoj obrambenoj liniji, uz Tomića, Taraša, Vulikića i Boticu. Sinjanin Barač (19), je bio napadač Junaka prošlogodišnjeg prvaka 3.HNL jug, koji nije izborio drugoligaški status zbog nedobivanja licence. Tako se nadareni Barač pridružio kolegama iz Junaka, Petru Botici, Petru Bašiću Šišku i Šimi Puljiću.

Antonio Repić je prošle sezonu igrao je za Zadar, i postigao 12 prvenstvenih pogodaka. U međuvremenu je bio član Mosora, Dugopolja, Istre Širokog brijega i Vala. Ima ukupno 140 nastupa u 1.HNL (34+2), 2.HNL (84) i Premijer ligi BiH (12), te u Kupu (8), postigavši ukupno 23 pogotka.

Uz spomenutu šestoricu tajnik kluba Pavle Marinković je službeno registrirao još petoricu. Vratare povratnike uz Jadro Antu Topića i Roberta Milakovića, te nadarenog vratara Ivana Ninčevića i krilnog napadača Niksona Memaja na posudbu iz Hajduka u Solin. Novi član Solina je i mladi vezni igrač Antonio Kačunko, koji se prošle sezone potvrdio nastupima za RNK Split.
Prisjetimo se čak 13 igrača od prošle sezone Pavić nema na popisu zbog inih razloga, a to su: Antonio Pavlinović (Uskok), Antonio Mrković (Split), Josip Bauk (Croatia), Krešimir Luetić (Split), Josip Tomas (?), Mario Ćurić (Šibenik), Ivan Mastelić (?), Dario Barada (Zagora), Deni Jurić (Rudeš), Ivan Krajina (Italija) i Patrice Zoungrana (Rudeš), te vratari Ivan Jelić (?) i Antonio Guć (Hrvace). Treba spomenuti i dvojicu prošlogodišnjih juniora koji su otišli u trećeligaše, Josip Brdar u Uskoka a Bože Šerić u Hrvace.

Nakon tri tjedna priprema i dvije prijateljske utakmice, pobijeđeno je Dugopolje (2:1) i Vrbovec (2:0), trener Boris Pavić ne skriva zadovoljstvo odrađenim ali bi želio još jednog iskusnog igrača na desnom boku.
- Dobio sam obećanje od čelnika kluba, ali kad dođe na trening mogu se nadati. Nama u ovom trenutku trebaju provjereni igrači, jer mi imamo naših juniora koji mogu napredovati i pokriti kvotu mlađih. Odigrane utakmice su pokazale da smo na pravom putu. Slijedeći ogledi su na turniru u Zmijavcima, u petak u 19 sati igramo protiv domaćina Croatije, a u nedjelju nadam se za prvo mjesto – rekao je trener Pavić.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 653 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr