Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 20 Kolovoz 2019 14:31

HNK SLOGA: Mravinčani nakon 40 godina u trećem razredu natjecanja

HNK SLOGA: Mravinčani nakon 40 godina u trećem razredu natjecanja Slogaši na početku priprema (Foto: Miro Podrug)

 3.HNL Jug starta 31. kolovoza 2019.!

Slogaši se uigravaju za novo iskušenje

MRAVINCE - HNK Sloga iz Mravinaca, novi član 3. HNL jug, sprema se za novi izazov nakon 40 godina, natjecanje u trećem hrvatskom nogometnom razredu. Uz povijesni rezultat vidljivi su pomaci u svim segmentima kluba, jer Mravinčani ne planiraju plesati samo jedno ljeto u ovom razredu natjecanja. Struka je započela u nepromijenjenom sastavu, glavni trener je Siniša Jalić s pomoćnicima Ivanom Jurasom i Goranom Bašićem, zaduženim za vratare. Nakon dva tjedna Juras je otišao u otvorenu Školu Hajduka na Poljudu! Pripreme su započeli 17. srpnja 2019., na igralištu Glavica u Mravincima, kada je tridesetak igrača i struku pozdravio predsjednik kluba dr. Zdravko Perko uz nazočnost članova uprave i djelatnika kluba.

struka8 2019

Predsjednik kluba dr. Zdravko Perko ne skriva zadovoljstvo plasmanom u Treću ligu, nakon 40 godina, te odazivom igrača i interesom mnogih da budu članovi kluba iz Mravinaca.
- Nema žurbe razgovaramo i ciljano se pojačajemo. U svakoj liniji po jednog, od vratara do napadača, naravno u dogovoru sa strukom. Nadam se da ćemo do početka trećeligaške sezone otklonite nekoliko nedostataka i primjedbi na našem igralištu od Komisije za licenciranje, i prvu službenu utakmica nakon četiri desetljeća igrati u Mravincima. Nedavno je stručna komisija HNS-a posjetila naš klub i dala zeleno svijetlo, što znači protiv Jadrana iz Ploča igramo na svom igralištu.

Slogaši vježbaju uglavnom na igralištu Glavica u Mravincima i terenu s umjetnom podlogom u Vranjicu, gdje su u prvoj prijateljskoj utakmici pobijedili kliški Uskok, rezultatom 2:0 (Ninčević, Copić). U Kaštel Sućurcu, 3. kolovoza pobijedili su Jadrana rezultatom 2:0, strijelci su bili Kliškić i Barać, a 10. kolovoza ubilježili su i treću pripremnu pobjedu, u Stobreču su savladali Primorca sa 4:0! U četvrtoj pripremnoj utakmici visoko su poraženi od novog drugoligaša Croatije u Zmijavcima, 5:0. Zatim su deklasirali Junaka u Sinju, prošlogodišnjeg prvaka 3.HNL jug, 4:1. U nedjelju, 18. kolovoza na Glavici je pobijeđen OSK, rezultatom 5:0, strijelci su bili F. Žanetić (2), T. Copić, A. Barać i M. Ninčević.

Trener Jalić na popisu ima sve igrače iz prošle sezone, jedino su istupnice dobili Belajić i Klapež, rekao nam je tajnik kluba Denis Jerković, te je naglasio:
- Pristupnice su potpisali i četvorica novih igrača, dvojica iskusnih vratar Josip Šolić (31) iz stobrečkog Primorca u desni branič Ante Vuković (29) iz Croatije iz Zmijavaca, te dvojica mlađih Miro Ninčević iz Solina i Marko Grbavica iz Zadra.

Prvenstveno natjecanje u 3.HNL jug počinje 31. kolovoza 2019., Sloga gostuje u Hrvacama. U drugom kolu domaćini su Jadranu iz Ploča, u trećem Sloga gostuju u Klisu, a u četvrtom domaćini su Zadru.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 254 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr