Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 16 Rujan 2019 10:21

NK SOLIN: Trener Boris Pavić zadovoljan nakon visoke pobjede nad Međimurjem

NK SOLIN: Trener Boris Pavić zadovoljan nakon visoke pobjede nad Međimurjem NK Solin

Solin bez poraza puše za vrat vodećima Rudešu i Šibeniku

Trener Solina Boris Pavić ne skriva zadovoljstvom nakon visoke pobjede nad Međimurjem prošle subote uz Jadro (3:0), jer njegova momčad i nakon četvrtog kola nije osjetila gorčinu poraza ove sezone. Doma pobjeda protiv Hrvatskog dragovoljca (2:1) a u Sesvetama neriješeno (1:1), te uz Jadro s Cibaliom 2:2 i pobjeda nam Međimurjem (3:0), na kontu osam bodova i dijele treće mjesto sa Sesvetama. Solinjani su imali i povoljniji raspored, jer su odigrali tri domaće i jednu gostujuću utakmicu. Kako stvari stoje i slijedeću utakmicu 6. kola s BSK-om će igrati u Solinu, jer će utakmicu 5. kola Solinjani odigrati tek 30. listopada u Zagrebu s Dinamom II, koji imaju obveza u juniorskoj Ligi prvaka!

- Puno je lakše u ovakvoj situaciji dalje raditi, ipak je tu devet novih igrača. Zadovoljan sam, zašto ne bih bio, no moramo ostati na zemlji i spremati se za svaku slijedeću utakmicu. Ljepše je ovako nakon turbulentne prošle sezone. Izišli smo u susret Dinamu i preskačemo za sada peto kolo i spremamo se za slijedećeg suparnika, u subotu BSK uz Jadro. Sad smo mi u nešto boljoj situaciji, jer uoči utakmice prošle sezone su oni imali stanku a mi imali gusti ritam – rekao je trener Boris Pavić, koji je prvenstvenu stanku iskoristio na najbolji mogući, a naletjelo je Međimurje dosta i svojom krivnjom jer su promašili penal kod rezultata 1:0.

Solinjani prošle subote nisu imali milosti za momčad iz Čakovca. Najzaslužniji za visoku pobjedu je kapetan Duje Ninčević, koji je i ovu utakmicu igrao sa štitnikom za nos, te preostala dva strijelca iskusni Antonio Repić i mladi Antonio Kačunko, pridošlica iz RNK Split. Nakon neiskorištenog penala uslijedila je kazna raspoloženog domaćina u završnici utakmice. Kapetan Solina Duje Ninčević dao je kratak komentar i prenio je dio raspoloženja u momčadi:
- Zadovoljni smo ali tek je počelo prvenstvo, nećemo letjeti, jer i prošle sezone startali smo vrlo dobro prva četiri kola sa sedam bodova. Stoga moramo nastaviti raditi i igrati ovakvim tempom. Drugi smo nakon subote bez poraza, to je vrhunski ulazak u prvenstvo. Točno je odigrali smo od četiri tri utakmice doma, ali smo na teškom gostovanju u Sesvetama osvojili zasluženo bod. Utakmicu protiv Međimurja podijelio bih na neki način u dva dijela. Promašeni penal gostiju je presudio i to sve u našu korist. Nositi ću masku još par dana, ne želim riskirati, možda i protiv BSK-a. Imamo dobro posloženu momčad od mladosti i iskustva, konkurencija je na svim pozicijama, stoga trener ima i slatkih briga. Izvrsno se komunicira na terenu i svlačionici, a vidljivo je da imamo karakternu moć, jer smo nadoknadili vodstvo od Cibalije od 2:0, i imali mat pozicija za pobjedu – zaključio je kapetan Ninčević.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 318 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr