Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 10 Listopad 2019 06:22

NK SOLIN: Tri uzastopna poraza dosta uzdrmala trenera Pavića i čeka razgovor s mjerodavnima

NK SOLIN: Tri uzastopna poraza dosta uzdrmala trenera Pavića i čeka razgovor s mjerodavnima Trener Boris Pavić (Foto: Jakov Teklić)

Mi smo iznad zacrtanih ciljeva!

U dvije posljednje utakmice gube bodove iz naivno napravljenih penala! Solinjani su osvojili 45 % bodova, 11 u osam utakmica, što je iznad prosjeka za ostanak u ligi!

Nakon tri uzastopna poraza nogometnog drugoligaša Solina, od vodećeg Šibenika (2:1), Kustošije uz Jadro (0:1) i posljednjeg u Zmijavcima (2:1), trener Boris Pavić je nakon poraza od Croatije u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca, najavio razgovore s mjerodavnima u Klubu s Jadra. U dvije posljednje utakmice gube bodove iz naivno napravljenih penala! Solinjani su osvojili 45 % bodova, 11 u osam utakmica, što je iznad prosjeka za ostanak u ligi.
- Svi smo pogođeni penalom u završnici utakmice, u 4. minuti sudačke nadoknade. Prekipjelo mi je a prvenstvena stanka je prilika za uzlet i pobjedu nad Dubravom, plus iskusni igrač Šimunac ima pravo nastupa – počeo je priču trener Pavić.

- Poslije utakmice u Zmijavcima sam najavio mogućnost raskida i razgovor s čelnicima kluba. Nadam se da ćemo se dogovoriti, jer je predsjednik Miroslav Dugeč pod ostavkom a mijenja ga član uprave kluba donačelnik Ivica Rakušić. U utorak, na praznik je slobodan dan, što je odlično za novi režim rada ili za novog trenera ako dođe do toga – kaže Pavić, uz zadovoljstvo rada s ekipom:
- Igrači su spremni za suradnju, i teško mi ih je bilo vidjeti nakon utakmice u Zmijavcima. Imaju osjećaj kao da se sa Solinom netko ruga, klubom koji ove godine proslavlja 100. obljetnicu. Ne želim biti kotač loših rezultata naročito nakon prošle sezone kada smo na proljeće napravili puno. Jer sam preuzeo momčad na posljednjem mjestu i izborili ostanak u ligi kao deseti s 28 bodova, četiri više od posljednjeg Lučkog. Danas smo sredina ljestvice, na sedmom mjestu s utakmicom manje od ostalih! Šest odnosno četiri boda više od opasne zone.

Trener Pavić pozitivno ocjenjuje poziciju na Ljestvici i igrače ali ne bježi od toga da se na posljednjim utakmicama nije trebalo napraviti više.
- Mi smo iznad zacrtanih ciljeva a pošto ima skeptika, trebao bi doći netko tko bi nastavio odnosno u osam utakmica osvojio ovoliko i više bodova. Dosta sam potrošen, a slaba je ukupna koordinacija. U sedam dana tri utakmice smo izgubili, svima a naročito momčadi treba potpora. Nažalost, izgleda da nam ciljano daju kartone za nekakva simuliranja, itd., uostalom ne bih želio komentirati kriterije. Zaslužili smo puno više od tri minimalna poraza spletom okolnosti. Uz sve to u nekoliko navrata lopta nije htjela u suparničku mrežu. Slijedeći trening sam zakazao u srijedu, u 11 sati – kaže Pavić, te istaknuo:
- Momci su odlični s obzirom kolika fluktuaciju igrača bude svakih pola sezone. Vrijedno rade i ponašaju se uredno u našem mandatu iako nemamo kao klub zaštitu i ravnopravnost u odnosu na konkurenciju. U 21 utakmicu u našem mandatu šest pobjeda, 10 neriješenih i pet poraza, uz gol razliku 23:21. A ciljevi su ispunjeni. Uz sve to u izlog smo ubacili par mladih igrača iz naše nogometne škole, neki su i standardni a ciljevi nisu ugroženi. Nitko nas, osim Zadra, u 21 utakmicu prvenstva i pet za kup nije stavio u podređen položaj. Nitkooo, a igramo i borimo se sa raznim anomalijama – zaključio je trener Pavić.

Miro Podrug 

 

 

Pročitano 251 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr