Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 17 Listopad 2019 06:19

GŠK SOLIN – CEMEX: Solin-Cemex pobjednik kupa i viceprvak Hrvatske

GŠK SOLIN – CEMEX: Solin-Cemex pobjednik kupa i viceprvak Hrvatske GŠK SOLIN – CEMEX

MALI LOŠINJ - Prvenstvo Hrvatske, natjecanje Prve A i B lige, te ženske lige, održano je od 28. rujna do 6. listopada 2019. u Malom Lošinju.

Zagreb je osvojio šesti naslov prvaka Hrvatske nadmoćnim trijumfom na natjecanju Prve lige. Odlični su bili Dalmatinci, drugo mjesto osvojio je bez poraza Solin Cemex, pet pobjeda i četiri neodlučna rezultata. „Mravi“ su jedini prijetili Zagrebu i bili vrlo blizu pobjede u izravnom dvoboju, a pobjedom nad favoritom Liburnijom praktično su pogurali Zagrepčane prema novom naslovu. Kaštelanski Petar Sedlar Pepe završio je na četvrtom mjestu, a debitant Mornar je izborio ostanak sedmim mjestom.

KONAČAN POREDAK: 1. Zagreb 17, 2. Solin Cemex 14, 3. Liburnija 13, 4. Petar Sedlar Pepe 12, 5/6. Rijeka i Mladost 9, 7. Mornar 6, 8. Ferit Osijek 5, 9. Đakovo Lim-Mont 4, 10. Vukovar 91 1 bod.

Prisjetimo se, GŠK Solin-Cemex je pobjednik Kup Hrvatske u šahu za 2019.. Nije se odricao naslova prvaka RH, zaključiti je iz razgovora s predsjednikom kluba Radom Protićem.

Za solinski klub, pod vodstvom kapetana Vladimira Kovačevića nastupio je samo jedan stranac Rus Pavel Ponkratov, te Saša Marinović, Ognjen Cvitan, Bojan Kurajica, Mladen Muše i Davor Rogić.

Nakon niza sušnih godina, posljednji Kup osvojen je 2005., po deveti put Kup je ove godine selio u Solin, grad pokraj Jadra. Prisjetimo se malo povijesti tada kluba iz Mravinaca, koji su krajem 90-ih i početka 2000-ih, od 1997. do 2005., osvojili sedam naslova prvaka države te osam kupova. U novije vrijeme Klub je osvojio naslov prvaka države 2015. godine te ove godine Kup RH.

- Usprkos relativno malim sredstvima, oslonjeni isključivo na pomoć Grada i tvrtke Cemex, klub se uspio održati u samom vrhu hrvatskog šaha rame uz rame sa velikim gradovima Rijekom i Zagrebom. Uspjeh je tim veći jer je ostvaren samo sa domaćim iskusnim igračima, Kurajicom i Kovačevićem, domaćim povratnikom Cvitanom i domaćim pojačanjima iskusnim Rogićem i Mušom, te mladim Martinovićem. Normalno, naše ambicije su uvijek borba za vrh – rekao je predsjednik kluba Rade Protić, koji u svom mandatu uz naslov prvaka sada ima i kup.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 402 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr