Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 17 Listopad 2019 10:20

NK SOLIN: Vlatko Šimunac izdržao kaznu od šest utakmica zabrane igranja

NK SOLIN: Vlatko Šimunac izdržao kaznu od šest utakmica zabrane igranja Vlatko Šimunac na utakmici s Hajdukom u Solinu

Njegov povratak je veliko pojačanje

Nogometaš Solina Vlatko Šimunac odradio je stanku od šest utakmica zabrane igranja, te ima pravo nastupa u 10. kolu protiv Dubrave TK u Solinu, u subotu 19. listopada 2019. Veliki uteg je spao sa srca trenera Borisa Pavića, koji je tko zna koliko puta „plakao“ zbog njegovog izostanka.

Prisjetimo se, nakon utakmice 2. kola Druge HNL Sesvete - Solin, koja je odigrana 23. kolovoza 2019., prijavljen je od strane sutkinje koja je obavljala dužnost četvrtog sudca, jer joj je u tunelu nakon završetka utakmice Šimunac navodno uputio seksističke izjave. Disciplinski sudac mu je odmjerio šest utakmica zabrane igranja, što je ispalo oko mjesec i pol dana ne igranja.

Šimunac nije želio uložiti prigovor na kaznu i nije se želio pojavljivati u medijima. Ovo je njegov prvi službeni „medijski nastup“, te je bio kratak glede spomenutog događaja nakon odslužene kazne:
- Nisam želio uložiti žalbu, ostavivši da odluče bez mene što je bilo splet okolnosti. Jer, nije sve bilo kako je iskazano u javnosti, no, neka bude tako i to je završena priča. Žao mi je što je sve tako ispalo.
Vlatko Šimunac (29) je veoma važna karika u Pavićevoj momčadi, a osobno je strpljivo vježbao i čekao:
- Očito je da trener ima veliko povjerenje u mene u igri prema naprijed. Bilo mi je dosta teško, treniraš a znaš da ne smiješ igrati. Znao sam da sve prolazi i prošlo je, dočekao sam da ipak zaigram.

Ovo je njegov drugi dolazak iz rodne Slavonije u Solin. U kratko nam je ispričao svoj nogometni put.
- Rođen sam u Cerni pokraj Županje, gdje sam počeo u mjesnom klubu Tomislavu. Kao pionir sam počeo igrati za Cibaliu, sve do seniorske momčadi u Prvoj HNL. Iz Vinkovaca sam otišao u Dugopolje, kad su bili treneri Ivica Miše, zatim Stipe Balajić. To je bilo kad su bili prvaci i nisu išli dalje, nego je Rijeka ostala u Prvoj ligi. Nakon Dugopolja slijedi kratka epizoda u Solinu, zatim u Vinogradaru, Zadru, ponovno u Cibalii kad smo ponovno izborili elitni razred. Slijedi igranje za Rudara iz Velenja, kada si igrali u Europi, i eto me u Solinu od početka 2019. Zadovoljan sam i lijepo mi je. Korektni su u i oko kluba. Družim se najviše sa Ninčevićem, Tarašom, Grubišićem a sad i Repićem.

O svom i klupskom učinku ove sezone, kaže:
- U dvije odigrane utakmice nisam se upisao u listu strijelaca, samo asistencije. A prošlog proljeća šest u prvenstvu i Kupu, uz sedam asistencija. Trenutni plasman Solina s obzirom da se dosta igrača promijenilo i da su se neki kasno priključili, smatram da je za sada dobar rezultat. Nezgodna su tri posljednja uzastopna poraza ali ekipa ima karakter, i siguran sam da ćemo se vratiti na pravi put s pozitivnim rezultatima. Najviše volim igrati centralno iza centralnih napadača a i bliže vratima. Ali igram po potrebi trenera. Osim toga i ja se vračam – s osmijehom je rekao Vlatko, uz napomenu da Solin i Dinamo II imaju utakmicu manje od ostalih.

O planovima i ciljevima bio je kratak, ali kao pravi profesionalac ne odriče se viših ambicija:
- Iskreno u ovom trenutku koncentriran sam na utakmice Solina i ne opterećujem se što će biti dalje. Radim sto posto profesionalno i još se nisam odrekao elitnog razreda doma ili preko crte – rekao je samozatajni Vlatko Šimunac, koji nije želi pričati o privatnom životu, ali smo na tešku muku izvukli ovaj podatak:
- Moj otac Marinko, poginuo je 22. srpnja 1991. godine u Mirkovcima, ne sjećam ga se, jer sam imao niti godinu i pol dana. Stoga je moj životni put malo drugačiji od mnogih mojih vršnjaka.

 Miro Podrug 

 

 

Pročitano 305 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr