Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 15 Studeni 2019 07:30

KOŠARKA – A2 LIGA: Ženski košarkaški klub Salona

KOŠARKA – A2 LIGA: Ženski košarkaški klub Salona S utakmice u športskoj dvorani Arapovac

Fredotović zadovoljna

Košarkašice Salone, pod vodstvom trenerice Damire Fredotović, vrlo dobro su započele novu sezonu.
Solinjanke su 19. listopada 2019. pobijedile djevojke ŽKK Gospić u dvorani OŠ kraljice Jelene, 59:44.

Sastav Salone: Petra Lozina, Lara Rako, Iva Prančić, Željana Fredotović 14, Diana Jakšić 17, Nensi Krolo 2, Franciska Ćoko 14, Marijeta Prkić 4, Marina Katić, Danijela Tukić 6, Lea Šafradin 2, Petra Petričević.

- Prvi dojam je jako zadovoljavajući. Cure su utakmicu otvorile izvrsno, rezultatski i igrom, angažirano i motivirano. Dakle sve ono što se tražilo cijeli tjedan od njih i veliki dio priprema, agresivnom obranom prvenstveno. Rotirala sam sve igračice kako bi vidjela koliko i na koga mogu računati više a na koga manje u rotaciji kroz sljedeće utakmice a samim tim i odmarati nosioce igre. S obzirom na početak prvenstva i ujedno prve utakmice, zadovoljni smo prikazanim. Treba i dalje raditi na svim segmentima i poboljšavati iz dana u dan, i iz utakmice u utakmicu agresivnost, brzinu i šut. Vidim da možemo i želim još jače i više svaku utakmicu kako u obrani tako i u napadu. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje i podizati se, jer imamo igračica i prostora rotacije svih dvanaest cura – rekla je trenerica Damira Fredotović.

U drugom kolu uvjerljivu su savladale na gostovanju Otočac, 37:85.

Sastav Salone: Petra Lozina 5, Iva Prančić, Željana Fredotović 21, Diana Jakšić 25, Nensi Krolo 11, Franciska Ćoko 15, Marina Katić 6, Danijela Tukić 2, Petra Petričević.
- Prezadovoljna sam, tim više što smo išli sa devet igračica. Bekovska linija Fredotović, Ćoko, Krolo i Jakšić koje su odradile najveći dio posla. Visoke igračice nisu bile na nivou osim Katić iako ozlijeđena dala svoj obol. Cure su se rastrčale, kontrama i jakom agresivnom obranom ostvarile lagane poene. Zaslužena pobjeda iako Otočac ima vrlo zanimljivu ekipu, no Salona im nije dala da se razigraju ni pokažu što i koliko mogu.

U 3. kolu Salona je pretrpjela poraz od Košarkaške akademije Žane Lelas (KAŽL) na domaćem parketu, 52:64.

Sastav Salone: Petra Lozina, Lara Rako, Iva Prančić, Željana Fredotović 15, Diana Jakšić 17, Nensi Krolo, Franciska Ćoko 17, Marijeta Prkić 3, Marina Katić, Danijela Tukić, Petra Petričević

- Očekivano teška utakmica. S obzirom na prošlotjedne treninge, koje smo trebali odraditi imali smo maksimalno šest igračica, zbog raznih obveza, tako da sve što je planirano bilo nije se moglo realizirati. Kroz komunikaciju se dogovorili što ćemo raditi i uspjeli, no koš nas nije išao, sve se otvoreno promašivalo ali s druge strane obrana je bila čvrsta i agresivna.

Iduće kolo Salona gostuje u Karlovcu, u nedjelju 17. studenog 2019.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 391 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr