Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 15 Studeni 2019 14:36

STRELJAŠTVO: U Solinu održan 17. međunarodni turnir u gađanju zračnim oružjem Salona DC Open

STRELJAŠTVO: U Solinu održan 17. međunarodni turnir u gađanju zračnim oružjem Salona DC Open Najbolji u mix disciplinama (Foto: Jakov Teklić)

Iznenađenje turnira je bio mladi Solinjanin Josip Sikavica pobjedivši tri olimpijca Goršu, Maričića i Stefanovića.

U organizaciji SD Dalmacijacement i uz pomoć Grada Solina, od 8. do 10. studenog, održan je Salona DC Open 2019., 17. međunarodni turnir u gađanju zračnim oružjem. Ovo je veliko međunarodno natjecanje u Solin je dovelo reprezentativce iz sedam zemalja, više od 240 strijelaca i 50 trenera. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani OŠ kraljica Jelena u Solinu.

Natjecanju je prethodilo svečano otvaranje pred oko 150 uzvanika u prostorijama kluba, a sve prisutne je pozdravio direktor turnira Siniša Vitez, direktor glavnog sponzora Cemex-DC Velimir Vilović i gradski vijećnik Josip Marković. Feštu su nastupom uveličali Vokalisti Salone.

Prvog dana u Mix discipline pobjedila je reprezentacija Srbije ispred reprezentacije Hrvatske sa 628,5 prema 625,7. Za Hrvatsku su nastupili Petar Gorša i Snježana Pejčić u disciplini puška.

Drugog dana u juniorskoj konkurenciji je slavio pobjedu mladi Solinjanin Josip Sikavica sa 619,6 ispred Slovenca Klopčića sa 619,1. Kod seniora Solinjanin Petar Gorsa se morao zadovoljiti drugim mjestom iza predstavnika Srbije Milutina Stefanovića. Kod seniorki bila je najbolja Andre Arsović.

U konkurenciji seniorki na pištolju pobijedila je Solinjanka Matea Omazić sa 233,6 ispred Slovenke Prezelj. Najbolji senior pištoljem je Damir Mikec iz Srbije dok je ekipa Dalmacijacementa najbolja u ekipnom poretku sa 1701 krugom.
Trećeg dana iznenađenje turnira je bio mladi Solinjanin Josip Sikavica pobjedivsi tri olimpijca Goršu, Maričića i Stefanovića. Kod žena na pušci ponovo je slavila Arsovic iz Srbije kao i na pištolju ponovo Solinjanka Matea Omazić.

- Među sudionicima je bilo puno vrhunskih sportaša, olimpijaca, svjetskih prvaka i pobjednika svjetskih kupova, a dakako i svi naši reprezentativci predvođeni Petrom Goršom i Snježanom Pejčić. Ovo je naše prvo izborno natjecanje za europsko prvenstvo, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, u gađanju zračnom puškom i zračnim pištoljem - rekao je Siniša Vitez, direktor turnira i trener hrvatske reprezentacije.
Također je održano 1. kolo 1.A i 1. B lige.

Miro Podrug

 

Pročitano 465 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr