Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 26 Studeni 2019 16:10

Svečana utakmica: NK OMLADINAC – HNK HAJDUK 0:1

Svečana utakmica: NK OMLADINAC – HNK HAJDUK 0:1 Foto: Jakov Teklić

 

U povodu 105-te obljetnice Omladinca iz Vranjica

VRANJIC - Vranjički Omladinac, član 1.ŽNL Split, u okviru jubileja 105-te obljetnice kluba ugostio je HNK Hajduk iz Splita u vranjičkoj Kavi u ponedjeljak 25. studenog 2019. Po lijepom danu i u ugodnoj svečarskoj atmosferi Vranjic je dočekao najdražeg gosta. Prvo su se razmijenili prigodni darovi između predsjednika klubova Marina Brbića i Marija Jurića da bi se potom obilježilo i 350-ti nastupa najstarijeg klupskog igrača Marija Božića kojem je direktor Rajko Bošnjak uručio prigodni dar.

Na rođendanskoj proslavi namučio se kombinirani Hajduk pobijediti četvrtoligaša iz Vranjica. Za domaćine je dobra vijest i napredak u odnosu na zadnju svečarsku utakmicu u Kavi, jer prije pet godina na 100-godišnjici, upisana je Hajdukova pobjeda 10:2. Ove godine na rođendanskoj fešti Hajduk je sa jednim pogotkom slavio u Vranjicu nad slavljenikom domaćinom, pogotkom Tonia Teklića. I tko će kome nego svoj svome, jer baš on je ponikao na travnjaku u vranjičkoj Kavi. Pogodio je lijepo desnicom iz voleja neobranjivo u mrežu raspoloženog Marina Puharića. Imao je Hajduk i kazneni udarac ali je šut Blagaića završio preko vrata. Omladinac je imao prigodu preko Vrdoljaka ali ni on nije uspio do kvalitetnog udarca.

U ugodnom raspoloženju nakon utakmice "čakulalo se" o raznim generacijama igrača iz Kave. Ponos Omladinca su stari Vranjičani koji su znojili dres i u Blatu i na Trceli a dodatno im je drago da u današnjem Hajduku igraju "njihovi" Mijo Caktaš, Josip Bašić, Goran Blažević, Davor Matijaš, Tonio Teklić i Michele Šego kao što ističu da igrači sa inozemnim adresama Nikola Vlašić, Marko Livaja, Ivan Lovrić, Tonći Kukoč, Slavko Bralić, Luka Bogdan, Franjo Prce, Ante Roguljić i mnogi drugi su također dio ove vranjičke priče.

Svečana prijateljska utakmica: OMLADINAC – HNK HAJDUK 0:1

VRANJIC – Igralište u SC Kava. Gledatelja 400. Sudac: Ante Terzić (Split). Pomoćnici: Marin Barić (Solin) i Mislav Lolić (Podstrana). Četvrti sudac: Ante Jurić (Split).

STRIJELAC: 0:1 Teklić (65).

NK OMLADINAC: Puharić, Vrgoč, Lozić, Podrug, Božić, Šimić, Biskupović, Nerlović, Katić, M.Radić, Vrdoljak (Još su igrali u drugom poluvremenu: Ćepo, Bilojelić, Gagić, Grabar, Kapitanović, Čolić, Grgić, Vučko, Đemailji, Borković).
TRENER: Vinko Marača.

HNK HAJDUK: Blažević (od 46. Baždarić) – Ševelj, Vučur, S. Radić, Dolček – Beširović (od 46. Skorup), Teklić, Kalik (od 46. Kreković) – Delić, Jakoliš (od 46. Šego), Blagaić.
TRENER: Damir Burić.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 840 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr