Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 13 Siječanj 2020 07:43

2.HNL - NK SOLIN: Izvršni odbor odlučio o trećem treneru ove sezone

2.HNL - NK SOLIN: Izvršni odbor odlučio o trećem treneru ove sezone Ivan Bubalo, novi trener NK Solin

 Mostarac Ivan Bubalo novi trener Solina

U petak kasno navečer Izvršni odbor nogometnog drugoligaša Solina na prijedlog sportskog direktora Gorana Gruice potvrdio je novog trenera. Nakon Borisa Pavića i Duje Tokića novi kormilar kluba s Jadra je Ivan Bubalo (39), koji je protekle tri sezone bio pomoćni trener u HŠK Zrinjski iz Mostara.

Mostarac Bubalo je ponikao u Zrinjskom, koji se nakon kraće igračke karijere posvetio trenerskom pozivu. Nekoliko sezona trenirao je mostarski HNK Branitelj u Prvoj ligi Federacije BIH, a posljednjih nekoliko sezona radi u stručnom stožeru Zrinskog, kao pomoćni trener Ivici Barbariću i Blažu Sliškoviću. Prošle godine u ovo doba dobio je UEFA Pro licencu, te je istakao ambicije i za stepenicom više u svojoj samostalnoj trenerskoj karijeri, a prvi ispit mu je kako pretposljednjeg hrvatskog drugoligaša dovesti u mirnu luku.

- Dogovorena je suradnja do kraja ove natjecateljske sezone, odnosno do 30. svibnja. Njegov prvi pomoćnik će biti Duje Tokić, koji je vodio prvu momčad posljednje četiri jesenske utakmice, a trener vratara će i dalje biti Hrvoje Višić. Za kondicijske pripreme zadužen je Splićanin Frane Žuvela umjesto Ivana Bilonića, koji nastavlja u omladinskom pogonu. Znamo da nas čeka teška borba za ostanak i vjerujem da ćemo ostvariti taj cilj – rekao je Goran Gruica, sportski direktor Solina.
Prvo okupljanje je zakazano u ponedjeljak, 13. siječnja 2020. u 12 sati na igralištu uz Jadro. U zimskoj stanci klub su napustili branič Petar Čeko i vezni igrač Mateo Barać, a pristupnicu je potpisao golgeter trećeligaškog juga Mario Marović, dosadašnji član HNK Sloga iz Mravinaca.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 797 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr