Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 11 Veljača 2020 12:54

STRELJAŠTVO – SD DALMACIJACEMENT: Petar Gorša sportaš Dalmacije

STRELJAŠTVO – SD DALMACIJACEMENT: Petar Gorša sportaš Dalmacije Marta Zeljkovic, sportaš Dalmacije za 2020. Petar Gorša i Marija Marović

Veoma uspješna 2019. godina strijelaca Dalmacijacementa iz Solina

Šest puta je ovaj prestižni pehar Slobodne Dalmacije dolazio u ruke solinskih strijelaca

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu svečano su proglašeni najbolji sportaši Dalmacije za 2019., u tradicionalnom, 59. izboru Slobodne Dalmacije. Laureati su Petar Gorša iz Streljačkog društva Dalmacijacement iz Solina, Matea Jelić iz Taekwondo kluba Marjan, Ženski nogometni klub Split i Vaterpolski klub Jug AO. Najveće sportske nade su Klara Kovač i Franko Grgić, a „Dalmatinac“ u svijetu je Nikola Vlašić.

Prisjetimo se, Petar Gorša, osim što je ostvario kvotu za odlazak na Olimpijske igre u Tokio, u protekloj godini zauzeo je 1. mjesto na Svjetskoj streljačkoj listi u obje disciplina, zračna i malokalibarska puška, te to i dalje uvjerljivo drži.

Goršini značajni rezultati u 2019. godini:
- Svjetski Kup (Brazil) – MK puška pojedinačno – Zlato
- Svjetski Kup (Brazil) – zračna puška pojedinačno – srebro
- Svjetski Kup (Njemačka) – zračna puška pojedinačno – srebro
- Europske igre (Bjelorusija) – zračna puška - 5. mjesto – Finale
- Europske igre (Bjelorusija) – Mix S. Pejčić – 6. mjesto
- Finale Kupa RH (Rovinj) – zračna puška – zlato
- Prvenstvo Hrvatske (Sisak) – zračna puška – srebro
- PH (Zagreb) – MK puška pojedinačno – srebro
- Međunarodno natjecanje (Češka) – MK puška - zlato
- Međunarodno natjecanje (Zagreb) – zračna puška – zlato
- Međunarodno natjecanje (Slovenija) - zračna puška – zlato.

Nije Gorša prvi strijelac solinskoga Dalmacijacementa s ovom nagradom, šest puta je ovaj prestižni pehar Slobodne Dalmacije dolazio u ruke solinskih strijelaca. Još 1986. godine najboljom je bila Vezna Domazet (danas Vitez), svjetske ekipna prvakinja, te Mladenka Malenica, nositeljica srebra i bronce sa EP 1993. Dva puta je ženski sastav Dalmacijacementa bio najbolji u Dalmaciji a jednom je ta čast pripala muškom dijelu ekipe. Svima njima je poveznica Siniša Vitez, njihov trener, direktor ili izbornik.

Mnogo naslova iz 2019. krasiti će vitrine kluba u Solinu

U protekloj 2019. godini nabrojiti ćemo samo državne naslove i međunarodne uspjehe, koje su osvojili članovi Dalmacijacementa. Čak 12 reprezentativaca Hrvatske daje SD Dalmacijacement: Petar Gorša, Marta Zeljković, Sandra Palić, Danijela Vukadin, Amadea Urbas, Klara Milanović, Marin Čerina, Josip Sikavica, Marija Marović, Matea Omazić, Vladka Čubelić i Ante Krišto.

Seniori su državni prvaci i osvajači Kupa RH u gađanju zračnom puškom, te MK puškom. Juniori su prvaci države na zračnoj puški.

Seniorke su državne prvakinje i osvajačice Kupa RH u zračnoj pušci. Juniorke i kadetkinje su državne prvakinje u gađanju MK puškom, te nositeljice Novog državnog rekorda.

Između ostalih moramo istaknuti reprezentativku Mateu Omazić, prvakinju i pobjednicu Kupa Hrvatske, te šestu na EP te perspektivnu kadetkinju Klaru Milanović, koja ima dva državna rekorda, prvi u ekipnoj MK puškom a drugi zračnom puškom u pojedinačnoj konkurenciji.

Priredio: Miro Podrug

 

 

Pročitano 411 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr