Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


PRESS

 

Tradicionalni prijem svećenika 

gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević u četvrtak 18. siječnja 2018. godine s početkom u 11 sati u zgradi solinske gradske uprave upriličit će tradicionalni prijem za župnike solinskih župa.

Gradonačelnik Ninčević će se solinskim svećenicima ovom prilikom zahvaliti na izvrsnoj suradnji koja se očituje u organizaciji prigodnih manifestacija i brojnih zajedničkih projekata.

 

Predsjednik Vlade Plenković posjetit će Split i Solin i nazočiti otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
URED PREDSJEDNIKA VLADE
Služba za odnose s javnošću

Klasa: 008-01/18-01/01
Ur. broj: 50302/24-18-
Zagreb, 12. siječnja 2018.

Predsjednik Vlade Plenković posjetit će Split i Solin i nazočiti otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u petak, 12, siječnja 2018. u Solinu i Splitu kako bi se upoznao s provođenjem ključnih projekata i aktivnosti na županijskoj i gradskim razinama. Također, predsjednik Vlade Plenković nazočit će otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu te utakmici Hrvatska – Srbija.

PROGRAM POSJETA:

16:00 sastanak s gradonačelnikom Grada Solina Daliborom Ninčevićem (Gradska uprava, Stjepana Radića 42)

16:40 kratak susret s don Rankom Vidovićem, župnikom i dekanom Župe Gospa od Otoka u Solinu (Gospin otok 1) i obilazak radova na novoj Bazilici čije je dovršenje predviđeno u ovoj godini, kada bi se u Solinu trebao održati 3. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

17:30 sastanak s gradonačelnikom Grada Splita Androm Krstulovićem Oparom (Gradska uprava Grada Splita, Obala kneza Branimira 17)

18:15 sastanak sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom (zgrada Županije, Domovinskoga rata 2)

20:00 sudjelovanje na otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu (Spaladium arena)

20:30 početak utakmice Hrvatska-Srbija

U pratnji predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar financija Zdravko Marić, ministar uprave Lovro Kuščević i državni tajnik Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

 

Posjet ministra Tomislava Ćorića i svečano potpisivanje Ugovora u Gradu Solinu

dana 19. prosinca (utorak) 2017. ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, posjetit će Grad Solin i tom prilikom s gradonačelnikom Grada Solina Daliborom Ninčevićem svečano potpisati Ugovor za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina.

Posjet i svečano potpisivanje Ugovora ministra Ćorića predviđen je za 12.30 sati, u gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42.

 

HITNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – vezano za planirani početak radova na nadvožnjaku kod Mercatora u Solinu

Hrvatske ceste ignoriraju opravdane potrebe i zahtjeve Grada Solina i njegovih građana

gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević saziva hitnu konferenciju za medije u petak 15. prosinca lipnja 2017. s početkom u 10 sati povodom učestalih ignoriranja od strane Hrvatskih cesta na potrebe i zahtjeve Grada Solina i njegovih građana.
Najavljenim početkom radova koji bi trebali započeti 8. siječnja 2018. godine, vezano za izgradnju nadvožnjaka kod Mercatora, Grad Solin nije zadovoljan i ne može prihvatiti ponuđeno prometno rješenje! Po tom pitanju Grad Solin je odbio dati suglasnost na izmjene građevinske dozvole, upućeno je i niz opravdanih zahtjeva i prigovora da u tom rješenju opće nije predviđeno skretanje prema našem najvećem naselju Priko vode, Mravincima i Kučinama, kao i drugo skretanje od trgovačkog lanca Tommy prema gradu Splitu (Matoševa ulica). Gradu Solinu je to neprihvatljivo!
Na sastanku održanom 14. prosinca 2017. u prostorijama Hrvatskih cesta to je opet ponovljeno i od strane Hrvatskih cesta ignorirano, nakon čega su predstavnici Grada Solina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem napustili sastanak.
Gradu Solinu je prioritet, i u interesu, prometna povezanost, ali i zaštiti interese svojih građana.
Uz gradonačelnika Dalibora Ninčevića i zamjenika gradonačelnika Ivicu Rakušića, konferenciji će nazočiti pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, gospodarstvo, upravljanje prostorom i europskim fondovima, Sanja Samardžija i pročelnik Upravnog odjela za opće i pravne poslove, Ante Ljubičić.
Na konferenciji ćemo Vas obavijestiti o daljnjim mjerama koje će se poduzeti Grad Solin vezano za navedenu problematiku.
Konferencija će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42, Solin.

 

PUŠTANJE U TRAJNI RAD ELEN PUNIONICE ZA ELEKTRIČNA VOZILA U SOLINU

Pozivamo Vas na puštanje u trajni rad ELEN punionice za vozila na električni pogon u Solinu, koje će se održati u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine, u 10 sati, na lokaciji punionice u Ulici Puta mira (parkiralište pored sportske dvorane Osnovne škole kraljice Jelene).

Punionicu će svečano otvoriti Dalibor Ninčević, gradonačelnik Grada Solina i Domagoj Puzak, voditelj tima za eMobilnost HEP grupe.

ELEN punionica u Solinu postavljena je temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, gdje je Grad Solinu osigurao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP nabavio, ugradio i pustio u pogon punionicu uz tehničku podršku Elektrodalmacije Split. Punionica snage 22 kW AC omogućava punjenje dva vozila priključkom Mode 3 Type 2, a tijekom razvojne faze projekta punjenje se ne naplaćuje.

 

Svečana dodjela stipendija grada Solina

U ponedjeljak 11. prosinca 2017. s početkom u 18 sati, u Domu kulture Zvonimir Solin, svečano će se dodijeliti stipendije učenicima i studentima, a koja su donesena temeljem Zaključka o izboru učenika i studenata – korisnika stipendije za šk./ak. godinu 2017./2018.

 

Prijem Antonija Plazibata, osvajača K-1 Grand Prixa

Gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević u četvrtak 30. studenog 2017. godine s početkom u 11 sati u zgradi solinske gradske uprave upriličit će prijem za Antonija Plazibata, osvajača K-1 Grand Prix. Uz Antonija Plazibata prijemu će nazočiti i treneri Mile Baić i Veljko Vetma te najpoznatiji K-1 borac, prvi osvajač K-1 Grand Prixa - Solinjanin Branko Cikatić.

 

Konferencija za medije

U utorak 28. studenog 2017. s početkom u 10.30 sati gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević saziva konferenciju za medije povodom predstavljanja projekata Grada Solina.

Konferencija će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42, Solin.

 

Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u organizaciji Grada Solina u srijedu 1. studenoga 2017. s početkom u 15 sati upriličit će se molitva odrješenja pokraj Središnjeg križa na Novom groblju u Solinu.
Položit će vijence i zapaliti svijeće predstavnici Grada Solina i Gradskoga vijeća grada Solina, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici Policije i solinskih vatrogasnih društava.

 

Dan neovisnosti

Grad Solin će obilježiti Dan neovisnosti u nedjelju 8.10 2017. s početkom u 17.15 sati, polaganjem vijenaca pored spomen obilježju hrvatskim braniteljima na Gospinom otoku.
Nakon toga upriličit će se svečanost u povodu proslave Dana Mjesnog odbora Priko vode s početkom u 19 sati ispred sportske dvorane OŠ kraljice Jelene na Arapovcu.

 

Susret Dječjih gradskih vijeća gradova Solina i Splita

Gradove susjede, Solin i Split ne samo što spaja bogata kulturna i povijesna baština već i niz recentnih projekata.
Jedan od takvih projekata jest i Grad prijatelj djece. Grad Solin i grad Split su već širom prepoznati kao gradovi koji s ponosom nose titulu - Grad prijatelj djece. U povodu Dječjeg tjedna u petak 6. listopada 2017. s početkom u 9.30 sati u Gradskoj upravi Grada Splita (Obala kneza Branimira 17, Split) upriličit će se prvi susret Dječjih gradskih vijeća gradova Solina i Splita.

 

11. Konferencija-Nacionalni program  „ŽIVJETI ZDRAVO“

U ponedjeljak 25. rujna u Domu kulture Zvonimir Solin s početkom u 10 sati održat će se 11. Konferencija – Nacionalni program Živjeti zdravo!

DNEVNI RED možete pogledati OVDJE

 

Konferencija za medije - Gradska uprava Grada Solina radit će i u poslijepodnevnim satima

U utorak 26. rujna 2017. s početkom u 11 sati sazvana je konferencija za medije povodom donesenog Zaključka o radnom vremenu Gradske uprave Grada Solina.
Zaključkom o radnom vremenu, Gradska uprava Grada Solina utorkom ima svoje uredovno radno vrijeme, koje započinje u 11,00 i završava u 19,00 sati.
Ovim Zaključkom Grad Solina je među prvim gradovima u Republici Hrvatskoj koji je osluhnuo potrebe građana.
Nakon konferencije za medije vezano za Zaključak o radnom vremenu Gradske uprave Grada Solina, gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević će uručiti priznanje / Policajac - prijatelj zajednice / povodom Dana policije i blagdana Svetog Mihovila.

 

Javnozdravstvena manifestacija - Predstavljanje Nacionalnog programa “Živjeti zdravo“

U subotu, 23. rujna 2017. u vremenu 10.00-12.00 sati u Gradskom parku u Solinu (Širina) upriličit će se velika javnozdravstvena manifestacija unutar koje će se provesti aktivnosti  „Hodanjem do zdravlja” i “Volonteri u parku“ – dvije komponente predstavljanja Nacionalnog programa “Živjeti zdravo“ u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 

Predstavljanje projekta RiTour
(Valorisation of cultural and natural heritage through cross-border cooperation of urban tourist destinations on the Adriatic basin karst rivers)

Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Grad Solin, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splitsko-dalmatinske županije „More i Krš“, Grad Mostar, Turistička zajednica Hercegovačko-Neretvanskog kantona i Turistička organizacija Podgorice pozivaju Vas na predstavljanje projekta „RiTour“, usmjerenog na valorizaciju kulturne i prirodne baštine i njihovo stavljanje u funkciju održivog turizma kroz prekograničnu suradnju povijesnih gradova na rijekama Jadranskog sliva – Solina (Hrvatska), Mostara (Bosna i Hercegovina) i Podgorice (Crna Gora). Projekt je dobio bespovratna sredstva u okviru prvog poziva za dostavu projektnih prijedloga INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.
Predstavljanje projekta održat će se Solinu u utorak, 19. rujna 2017. godine u hotelu Salona Palace (Ul. don Frane Bulića 87, 21210 Solin) u 10.00 sati.
Srdačno pozivamo sve medije da poprate događanje. Izjave za medije predviđene su nakon završetka prezentacije, u 12:15 sati, nakon čega je predviđeno kratko druženje za sve sudionike.

 

Grad Solin će obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Grad Solin će prigodno obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u srijedu 23. kolovoza 2017. s početkom u 9:00 sati kada će predstavnici Grada Solina i koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata pored centralnog križa na Novom groblju položiti vijence i zapaliti svijeće za sve nevine žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima koji su u prošlosti vladali na našim prostorima.

 

Prijem Dine Levačić i Ane Viktorije Puljiz

gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević u petak 21. srpnja 2017. godine s početkom u 11 sati u zgradi solinske gradske uprave upriličit će prijem za uspješne solinske sportašice, plivačicu maratonku Dinu Levačić i judašicu Anu Viktoriju Puljiz.

 

Obavijest: Obilježavanje Dana državnosti

Predstavnici Grada Solina predvođeni gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem i predsjednikom Gradskog vijeća Renatom Prkićem te koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Solina, obilježit će Dan državnosti podizanjem zastave ispred Doma kulture Zvonimir i polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Gospinom otoku u subotu 24. lipnja 2017. s početkom u 8 sati.

 ---------------------------------------------------------------------------------

Prijem uspješnih solinskih sportaša

u petak 23. lipnja 2017. s početkom u 10.00 sati u Domu kulture Zvonimir u Solinu (kino dvorana), gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević sa suradnicima upriličit će svečani prijem za rekordere i ekipne prvake Hrvatske, pojedinačne prvake, osvajače europskih odličja solinskih klubova od ŽRK Vranjic, RK Solin, NK Solin, pikado kluba Light i dizače utega DK Solin.

----------------------------------------------------------------------------------

U četvrtak 8. lipnja 2017. s početkom u 11 sati sazvana je konferencija za medije povodom predstavljanja novog gradonačelnika Grada Solina Dalibora Ninčevića i njegovih zamjenika Ivice Rakušića i Tihomira Bečka.

Konferencija će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42, Solin.

 

 

 

Pročitano 1891 puta
Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr