Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Savjet vijeća

Kriminalitet kao neizbježna društvena pojava u nekom od svojih bezbroj oblika prisutan je izravno ili neizravno u životu kako pojedinca tako i zajednice na mikro i makro razini.

Najgori mogući odgovor pojedinca i zajednice na ovu činjenicu pristajanje je na poziciju pasivnog promatrača. Najčešća dvojba onog tko naprosto zna nešto o nedopuštenim radnjama je kako svoja saznanja predstaviti institucijama koje skrbe o sigurnosti. Vijeće za prevenciju kriminaliteta grada Solina savjetuje vam kako da manirom odgovornog građanina doprinesete sigurnosti kao preduvjetu kvalitetnog življenja i saznanja proslijedite na povjerljivo i sigurno mjesto.

1. Kod izravne ugroze ili situacija kada ste svjedok aktualnog štetnog događaja, najbržu će te pomoć osigurati pozivom na telefon za žurne intervencije MUP-a na broju 92. Zajednički je interes da u telefonskom kontaktu budete što prisebniji i precizniji.

2. U svim drugim okolnostima, koje ne traže žurno postupanje, svoje utiske, saznanja i prijedloge najbolje:

  • Izravno i sa punim povjerenjem dostavite policijskim službenicima u prostorijama Policijske postaje Solin kroz 24 sata na dan,
  • Anonimno ili po vlastitom izboru, priopćite policijskim službenicima PP Solin na telefon broj 021/309 789 kroz 24 sata,
  • Priopćite svom kontakt ( kvartovskom ) policajcu ili policijskoj ophodnji u izravnom kontaktu,
  • Priopćite članovima Vijeća za prevenciju kriminaliteta pismeno na adresu: Grad Solin, Stjepana Radića 42, 21210 Solin ( sa naznakom Vijeće za prevenciju kriminaliteta)
  • Dostavite elektronskom poštom na adresu Vijeća: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Članovi Vijeća za prevenciju kriminaliteta i policijski službenici policijske postaje Solin sa dužnim će poštovanjem i povjerenjem postupati sa dostavljenim prijedlozima, opažanjima i saznanjima u cilju zajedničkog rada za bolji i sigurniji Solin.

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Pročitano 4302 puta
Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr